היתר בניה

עם קבלת המגרש ו/או חוברת תכניות למשתכן, יש לגשת לאדריכל עליו אנו סומכים להתחיל בתכנון הבית.
כשלב ראשון בתהליך התכנון נכין באופן ברור את פרוגרמת הבית שיתוכנן ויבוצע, פרוגרמה זו חשובה לצורך הבהרת פונקציונליות של הבית לאורך כל שלבי התכנון והביצוע.
על פי סגירה ואישור הפרוגרמה ע"י המשתמש, יכין האדריכל תוכניות הגשה לרשויות למתן היתר בניה (גרמושקה).
תכנית הגשה זו תכלול תוכניות הממ"ד, תכנון הביית כולל פרטי המגרש ושטחי הבניה, מיקום חיבורי הביוב, חתכים וכו'
על כן יש לתאם בין כל גורמי התכנון כי תכנית הבקשה להיתר תואמת לרצונותיהם ואין כל סתירה והתנגשויות בין המתכננים.
בסוף תהליך התכנון יש להחתים את כל המתכננים ע"ג התוכנית טרם הגשת התוכנית לרשויות והועדות.
יש לזכור כי תכנית הגשה זו עוברת תהליך בירוקרטי ארוך ולעיתים נתקלת בחוסר תשומת לב הרשויות, לכן חשוב להקדיש זמן חשיבה נוסף.
את הגרמושקה מגישים לרשויות והגופים הרלוונטים ותכלול תכניות וטפסים שונים כגון מפה מצבית שתוכן ע"י מודד מוסמך הכוללת גבולות הבניין והמגרש, פילר חשמל ותקשורת בסביבת המגרש, גבהים, נקודות ביוב במרחב. לעיתים גם מתבקשים להעביר דוח יועץ קרקע הכולל קידוח ניסיון בשטח המגרש. התחייבות להתקשרות עם אתר פסולת מורשה, חוזה התקשרות עם מעבדה מוסמכת לבדיקות, אישור הג"א ומנהל מקרקעי ישראל.
במרבית הראשויות אנו נדרשים להעביר מינוי מהנדס לביצוע / פיקוח על שלד הבניין ועוד דרישות שמופיעות בגיליון רשימת דרישות מהוועדה המקומית.
כמובן שבדרישות אלה יכללו גם דרישות כספיות והיטלים המשתנים בין רשות לרשות.
לעיתים אנו נתקלים בסחבת בטיפול ההיתר ולכן יש "לדרוש לשלום תכניות ההיתר" מפעם לפעם.
כמו כן , בכל הגשת תכנית היתר או מסמך חשוב כל שהוא יש לדאוג לעותק שישמר אצל המתכנן או היזם הכולל אישור על כך כי נציג הרשות אכן קיבל מסמך זה.
חשוב לציין בפני כל קבלן שיבצע את הבניה כי אינו רשאיי להתחיל לעבוד במגרש ללא היתר בניה ועליו לציית לכל דרישות הוועדות כגון גידור השטח, שמירה על כללי הבטיחות, שפיכת פסולת לאתר מורשה, חיבור שעון מיים לאתר, הצמדות לדו"ח יועץ הקרקע וכו'.